Het traject tot nu toe

Gepubliceerd op 22 november 2020 om 12:23

Eind februari heb ik contact opgenomen met de Nederlands Obesitas Kliniek (NOK). Er zijn zes vestigingen in Nederland en in Nieuwegein was er pas op 30 april een volgende informatiebijeenkomst gepland, dus dat begon al met twee maanden afwachten; niet wetende wat er dit jaar nog zou volgen. Inmiddels was de wereldwijde Corona-uitbraak een feit en kwam er helemaal geen informatiebijeenkomst, maar de NOK onderving dat erg goed door een informatieve video en een individueel telefoongesprek. Vervolgens begon een heel screeningstraject, waarbij ook doorverwijzingen huisarts, bloedprikken en nog wat andere zaken kwamen kijken. Eind mei moest ik naar de NOK voor een gesprek met diëtiste, psycholoog en arts. Al deze informatie werd voorgelegd aan een internist in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en die mocht aangeven of ik in aanmerking kom. Inmiddels wilde ik de maagverkleining zo graag en wist zeker dat dit hulpmiddel mij gaat helpen om op een voor mij gezond gewicht te komen en te blijven. Ik sta nog steeds voor 200% achter deze keuze. 

Normaliter duurt een reactie vanuit het ziekenhuis naar de NOK zes weken (dat leek mij eind mei al erg lang), maar door COVID19 was het nu natuurlijk helemaal onduidelijk hoe het zou lopen. Ik heb uiteindelijk 8,5 week gewacht (en die laatste 2,5 week duurden bizar lang), maar ik kreeg toen wel een positief advies. Ook de deskundigen waren het dus met me eens dat een maagverkleining voor mij een goed idee is. Wat een opluchting was dat!

Inmiddels was het dus eind juli en nu afwachten tot de laatste administratieve dingen op orde waren en de planning duidelijk was, waarbij nieuwe groepen gingen starten met het voorbereidingstraject. Eind augustus werd ik gebeld en ik kon op maandag 7 september van start. Helemaal goed!