Gezonder leven, afstemmen op je hogere doel

Gepubliceerd op 29 november 2020 om 22:25

Ik lees in het boekje 'bespiegelingen in het licht' op de datum van vandaag het volgende.

'.... Terwijl je uitdrukking blijft geven aan je dankbaarheid voor de dingen die zich al in je leven hebben gemanifesteerd, zal je vermogen om creatief te visualiseren toenemen en een sterke scheppingskracht worden. Je zult merken dat je steeds meer raakt afgestemd op en je steeds meer bewust wordt van je hogere doel. ....'

In deze tekst wordt met het hogere doel het doel van je leven bedoeld. Ik voel de behoefte om dat meer te concretiseren en naar het nu te halen. Mijn doel van de maagverkleining is een gezonder leven ... Nu ik dit schrijf, stel ik mezelf de vraag waarom wil je dat? Een gezonder leven leidt tot een betere kwaliteit van leven met minder belemmeringen dan ik nu ervaar en meer mogelijkheden dan ik nu heb!

Dat is niet zozeer het doel van mijn leven, maar wel het doel wat ik nu heb en eigenlijk ook weer wel voor de rest van mijn leven. En dat gezondere leven bereik ik met behulp van de maagverkleining. Het afvallen gaat ervoor zorgen dat ik een gezonder lichaam krijg, maar er moet ook iets anders gebeuren. De maagverkleining gaat er ook voor zorgen dat ik mentaal sterker wordt om beter met eten om te gaan. Ik eet heus nu ook drie gezonde maaltijden per dag, maar het snaaien tussendoor, vooral voor en na het avondeten, is echt funest!

Overigens heb ik hierin al best wat verbeteringen gerealiseerd afgelopen jaren en ik weet ook een aantal dingen die me helpen (daarover in een andere blog meer), maar ik moet ook nog een aantal stappen zetten. Nu de periode tot de operatie langer gaat duren, kan ik natuurlijk ook ter voorbereiding al stapjes zetten. Sowieso, geeft zowel de Nederlandse Obesitas Kliniek als de chirurg van het ziekenhuis aan dat een paar kilo (al is het maar 3 tot 5 kilo) afvallen voorafgaand aan de operatie zeer welkom is. Het blijkt dat bij de eerste kilo's afvallen als eerste het vet rond je lever/maag verdwijnt, dus dat is voor de operatie al gunstig.

Het is me de afgelopen tijd nog niet erg gelukt, maar door dit nu met iedereen te delen, hoop ik dat ik in december iets kan afvallen. Ik hoor jullie al denken, dat is geen gunstige maand, maar ten eerste wil ik niet de hele maand heel streng gaan doen. Ten tweede, ik had ook in deze periode geopereerd kunnen worden, dan had ik vrijwel niets kunnen eten en dat had ik ook prima gevonden, dus zou een kleine stap toch ook 'gewoon' moeten kunnen .....

Oh ja, in de tekst die ik las, gaat het ook over visualiseren. Je hoort en leest steeds meer dat het visualiseren van je verlangen helpt om door te zetten. Nu is het visualiseren van een minder zware ik natuurlijk makkelijk en ook superleuk ;-), maar dat is wel een bijkomstigheid. Mijn visualisatie gaat meer over dingen als niet kort na het avondeten alweer trek krijgen in iets lekkers en naar de keuken lopen om dat te pakken. Dat is het echte doel/verlangen ...