Ik wil de beste versie van mezelf worden

Gepubliceerd op 25 november 2020 om 22:18

Ik zeg ja tegen alle kansen die op mijn pad komen!  Ook de minder fijne dingen zeg ik ja tegen! Ook als ik het spannend vindt, zeg ik ja! Niet alles lukt, maar ik probeer ook daar het beste van te maken .... Misschien denk je nu 'is ze de weg kwijt? '.

Dat valt mee, het is in ieder geval niet erger dan anders :-). Op dit moment volg ik een webinar veerkracht van David en Arjan (365 dagen succesvol). En ik deel graag een paar dingen uit deze masterclass.

Een belangrijk uitgangspunt: zorg dat je niet alleen toeschouwer bent van je eigen leven, maar wordt deelnemer. Dat betekent onder andere eigen keuzes maken en actie ondernemen.

Veerkracht gaat erom dat je ook met de mindere dingen die je in je leven tegenkomt, om kan gaan. Van belang om te weten is: veerkracht kun je trainen! Dit kost tijd en energie. Je moet dus wel bereid zijn om die in jezelf te investeren. 

Alleen weten dat er iets moet veranderen, is niet voldoende. Dan gebeurt het niet. Je moet er een noodzaak van maken, je moet echt voelen dat je het wilt. Zeg er voluit JA tegen! Dan heb je iedere keer een reden om weer op te staan als je valt, want iedereen valt wel eens als je het pad van verandering kiest ....

Om veerkracht te vergroten is het belangrijk dat je vaker positieve emoties ervaart. Probeer negatieve gedachten/overtuigingen over je zelf los te laten. In mijn geval zou dat kunnen zijn: 'Ik kan niet doorzetten bij het afvallen.'.

Probeer flow te ervaren ofwel energie te krijgen van de dingen die je doet. Belangrijk daarbij is dat je niet alleen je talent (wat kun je goed) inzet, maar dit ook combineert met je passie (wat vind je belangrijk, wat doe je heel graag). 

Stem je keuzes niet meer af op negatieve mensen in je omgeving. Ze mogen zeker in je leven zijn, maar hun oordeel is niet meer belangrijk voor je. 

Geef betekenis aan je leven. Dit klinkt heel groots; wereldvrede en vrijheid willen we allemaal wel naar streven. Maar je kunt het ook veel kleiner maken en meer naar je toe trekken. Ik kom niet veel verder dan dat ik graag in de non-profit werk en vrijwilligerswerk doe om mijn steentje bij te dragen aan de maatschappij.  

Kies soms ook voor dingen die je spannend vindt. Dat geeft vertrouwen, zorgt voor persoonlijke groei en brengt je verder door nieuwe ervaringen, meer verbinding met andere mensen te krijgen enzovoort.

Durf te kiezen voor je eigen geluk, want als jij het niet doet, wie doet het dan voor je?

--------

Tot zover de masterclass :-) Een aantal van deze teksten kan ik erg goed betrekken op mijn stap om toch te gaan voor een maagverkleining. Ik ben bereid om de komende tijd vooral tijd en energie aan mezelf te besteden. Ik heb er noodzaak  van gemaakt dat er iets moet veranderen, want anders wordt mijn gezondheid slechter en dat gaat me belemmeren in de dingen die ik nog heel graag wil doen; bijvoorbeeld mooie en bijzondere reizen maken. Het negatieve stemmetje wat ik beschreef in de blog van gisteren, probeer ik zover mogelijk weg te duwen. De keuze voor deze operatie en met name wat er daarna allemaal gaat veranderen, vind ik reuzespannend.

En de operatie is zeker een teken dat ik kies voor mijn eigen geluk! Dat zal ik wel niet altijd zo voelen in de eerste periode na de operatie, maar zoals bovenaan al geschreven: de weg van verandering gaat niet zonder vallen en opstaan ....