Operatie in februari / maart?

Gepubliceerd op 5 december 2020 om 11:47

We kregen gisteren bericht van onze mentor van de Obesitaskliniek dat op dit moment de OK-planning als volgt luidt:

'groepen worden ongeveer 3 à 4 maanden na sessie 6 geopereerd. Dit is natuurlijk geen garantie, omdat je niet weet wat Covid-19 voor impact heeft op de zorg in het ziekenhuis de aankomende maanden.'.

Dus als Corona niet voor verdere vertraging zorgt, betekent dat de operatie plaatsvindt ergens vanaf half februari of in maart. Onze laatste sessie was namelijk op 16 november jl. Dat is voor mij weer een meevaller, want ik dacht inmiddels al aan april of zelfs juni. 

Het blijft natuurlijk afwachten maar nu hebben we in ieder geval een keer bericht hierover vanuit de Obesitaskliniek/het ziekenhuis. Tot nu toe gaven die geen enkele indicatie.

Ik ga op mijn vrije dagen rondom de feestdagen maar eens een planning maken wat ik voor de operatie allemaal geregeld wil hebben. Misschien moet ik de planning van vriendin en collega Sandra maar overnemen. Zij is in augustus geopereerd en heeft een nieuwe heup gekregen en had ook een mooie planning gemaakt.

In ieder geval moet ik de juiste voedingssupplementen in huis hebben. Die moet ik overigens de rest van  mijn leven blijven slikken, omdat met de kleine hoeveelheden die je daarna nog kunt eten je niet alle  voedingsstoffen in voldoende mate binnen krijgt. Verder wil ik in de dagen voor de operatie soep maken en in kleine porties invriezen, zodat ik de eerste dagen na de operatie nog niet teveel van dat soort dingen hoef te doen. Zo zijn er nog een aantal van die dingen. Ik ga maar eens starten met een actielijstje, dat geeft overzicht. 

Ik heb nu natuurlijk ook geen idee hoe ik me na de operatie voel. Dat is ook niet te voorspellen. Sommige mensen voelen zich na de operatie vrij snel goed en kunnen het eten (eerst twee weken vloeibaar) na de operatie goed opbouwen, anderen hebben 8 maanden last van complicaties. Dat vind ik wel spannend!