Bucketlist

Gepubliceerd op 10 december 2020 om 22:44

Wat wil ik graag doen?

Ik heb ontzettend veel zin om weer een mooie reis te maken. De nieuwe boeken van Djoser voor 2021 liggen al in huis. Binnenkort ga ik daar heerlijk door heen bladeren, maar iets boeken zal voorlopig niet aan de orde zijn.

Natuurlijk moet allereerst Corona onder controle zijn en qua vaccineren gaat het nog wel een tijdje duren voordat een groot deel van de bevolking het vaccin heeft gekregen. Ten tweede moeten de operatie en herstelperiode achter de rug zijn. Dan zorgen dat ik weer kan werken en het zal enige tijd kosten om me mijn nieuwe leefstijl helemaal eigen te maken. Bij wijze van test ga ik eerst een keer een weekje naar Spanje voordat ik nu meteen een bijzondere reis ga boeken. Oftewel, als het lukt om eind volgend jaar een mooie reis te maken, dan zit het allemaal bepaald niet tegen ... Even geduld dus, maar wel voor een goed doel!

Waar ik ook naar uit zie, is om te reizen zonder al dat gewicht mee te moeten sjouwen!

Hoewel ik dat natuurlijk niet vaak vertel., heb ik tijdens mijn reis naar Israël en Jordanië vorig jaar gemerkt dat het overgewicht tijdens zo'n actieve reis lastig is en je toch belemmert. Ik heb weliswaar alles mee gedaan en erg genoten, maar het kostte mij echt veel meer moeite dan mijn slanke reisgenoten die soms een stuk ouder waren.

De operatie en het gewichtsverlies is nodig voor het behoud van mijn gezondheid, maar ik vind dit wel een belangrijke 'bijwerking' :-) waar ik me erg op verheug.....