Timing operatie onduidelijk

Gepubliceerd op 27 december 2020 om 17:46

Zoals inmiddels natuurlijk wel was te verwachten, is deze week duidelijk geworden dat alle niet-acute planbare zorg wordt uitgesteld in verband met Corona. Dit geldt dus ook voor de maagverkleiningsoperaties. Heel begrijpelijk, maar wel ontzettend balen ....

Nu hebben we geen idee hoe de planning eruit zal zien. Eerst maar eens afwachten tot het aantal ziekenhuisopnames inzake Corona daalt. Mijn houvast is dat ik weet dat de operatie gaat plaatsvinden. Alleen wanneer is nu onduidelijk.

Ik ga nu toch maar eens focussen op andere dingen de komende tijd. Leuke cursussen online doen of zo (bijvoorbeeld over schrijven in het algemeen of over blogs schrijven in het bijzonder :-)

Bovendien kan ik de komende tijd nuttige besteden om kleine veranderstapjes naar mijn nieuwe leefstijl te zetten. Ik heb al gemerkt hoe moeilijk het is om die veranderingen structureel door te voeren, dus daar heb ik nog wat meer tijd voor.

 

Morgen hebben we extra Zoom-sessie met Anta, psycholoog van de Nederlandse Obesitaskliniek en onze mentor. Dan zal ook wel over het uitstel worden gesproken. Ik moet zometeen nog een lijst over zelfzorg invullen met de titel 'Jezelf wegcijferen en toch aankomen? Een makkie!'. Zeer herkenbaar .....

In de lijst staan allemaal uitspraken rondom eten en je moet aangeven waarin je je herkent. Ik heb er al met een schuin oog naar gekeken en ga volgens mij heel veel kruisjes zetten :-)