Ontwikkelingen

Gepubliceerd op 31 januari 2021 om 19:55

Het wordt hoog tijd om weer te schrijven. Sowieso omdat ik het graag doe, maar ook omdat er allerlei ontwikkelingen zijn waarvan ik jullie graag op de hoogte breng.

Twee weken geleden was er nog bericht van de Obesitas Kliniek waaruit bleek dat onze groep volgens de huidige planning ongeveer eind maart/begin april wordt geopereerd. Deze week waren er onbevestigde berichten waaruit blijkt dat de planning veel sneller gaat. Conform deze berichten denk ik dat het eind februari/beging maart wordt, dus eerder een kwestie van weken dan van maanden. En dat vind ik spannend!

Ik ben er ook heel blij mee, want laat die operatie maar achter de rug zijn. Dan kunnen we dóór en aan de slag gaan met alles wat we bij de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) hebben geleerd afgelopen maanden. Hoe eerder die eerste lastige maanden achter de rug zijn, hoe beter!

Het spannende is natuurlijk dat iedereen nogal anders reageert na de operatie: complicaties van de operatie, hoeveel pijn ervaar je, wat verdraag je wel en niet qua eten en drinken. Je smaak verandert; er zijn regelmatig mensen die na de operatie gewoon water niet meer lekker vinden (onvoorstelbaar toch?!).

Vandaag dus maar gaan zitten om alle informatie die ik afgelopen maanden heb gekregen en de aantekeningen die ik heb gemaakt, te structureren en in een bestand te zetten. Ook een planning gemaakt rondom de operatie: wat wil ik van tevoren regelen en waar moet ik aan denken?

 

In het boekje 'bespiegelingen in het licht' staat op de datum van vandaag een tekst over kracht en licht en dat dit van binnenuit de leegte vult. Het is een prachtige tekst en past erg bij wat ik graag wil, wat ik ook voel en wat ik nodig heb om straks na de operatie goed om te kunnen gaan met de nieuwe situatie en alle aanpassingen die nodig  zijn.