Ik doe niet aan goede voornemens, maar ...

Gepubliceerd op 9 januari 2022 om 18:01

Op oudejaarsavond vroeg Maarten of ik goede voornemens had, waarop ik zei dat je daar iedere dag mee kan beginnen. Dat hoeft niet per se op 1 januari. Bovendien vergt zoiets meestal een proces vooraf om ook daadwerkelijk iets te veranderen .... Op dat moment had ik ook echt geen goede voornemens.

Een paar dagen later bedacht ik dat ik me graag weer serieuzer op schrijven ga toeleggen. Hiervoor zou ik nu toch ruimte moeten hebben. Mijn mentale en fysieke gezondheid zijn goed, m'n werk loopt lekker, ik ben heel blij met familie en vrienden en zelfs is er een nieuwe liefde is op mijn pad gekomen (daarover in mijn volgende blog meer); dit bij elkaar maakt me intens gelukkig en dankbaar!

Volgens mij is er dus voldoende ruimte in mijn hoofd én heb ik tijd voldoende om te gaan schrijven.

Als je eenmaal bezig bent met schrijven, is het heerlijk om te doen en gaat het meestal gemakkelijk. Het moeilijke bij schrijven is om ervoor te gaan zitten. Je moet vaak toch even zin maken om weer achter je laptop te kruipen, waar je de hele week al achter zit en je moet ervoor zorgen dat je tijd niet wegloopt, omdat je altijd ook wel andere dingen moet of kan doen.

Gelukkig is het vandaag weer gelukt en ik hoop dat die momenten nog veel vaker voorkomen!

 

En in de loop van de week had ik zelfs nog een tweede voornemen. Ik sprak telefonisch met Judith, yoga docente, en kwam tot de conclusie dat ik komende tijd ook weer meer wil mediteren. Yoga doe ik graag live in groepsverband, dan zit je in een zelfde vibe en is er een goede energie in de ruimte. Dat lukt nu niet vanwege de lock down, maar ook binnenkort niet omdat Judith vanwege blessures aan schouder en hand helaas langdurig is uitgevallen. Mediteren is wel een goede vervanger en daar ga ik weer wat meer mee doen. Sterker nog, ik heb me meteen maar ingeschreven voor de 10 dagen meditatie challenge die wordt gegeven door David van 365 dagen succesvol, die morgenochtend begint! 10 dagen achter elkaar, elke morgen om 7 uur; dit heb ik vorig jaar ook gedaan en is erg fijn. Hoewel ik niet bepaald een ochtendmens ben, voel ik dat dit goed voor me is ....